- درباره عقرب
- خانواده و محل زندگی عقرب
- ویژگی ها
- گالری تصاویر از عقرب

عقرب ادنتوبوتوس دوریه - Odontobuthus doriae
ادنتوبوتوس دوریه عقرب حفاری است که قادر است حفراتی تا عمق 70 سانتی متر در زمین حفر کند. این عقرب در تقسیم بندی اندازه، کوچک تا متوسط طبقه بندی می شود.
این عقرب شب فعال است ولی مواردی در هنگام طلوع و غروب خورشید نیز مشاهده شده است. این عقرب بسیار فعال، حرکات بسیار خصمانه و نیش معمولا آماده برای حمله است. تحقیق چندانی درباره زهر این عقرب صورت نگرفته ولی محل گزش دردناک به همراه تورم و قرمز شدن منطقه گزش است. گزارشی مبنی بر اثر زهر بر سیستم عصبی بدن موجود نیست. در بسیاری از موارد شدت گزش در حد شدت گزش زنبور بوده است. هیچ مورد فوتیدر اثر گزش این عقرب گزارش نشده است. اودونتوبوتوس اوره به عنوان یکی از فاکتورهای مهم در تعیین سلامت ارگان های حیاتی بدن از جمله کلیه از اهمیت به سزایی برخوردار است.
عقرب ادنتوبوتوس دوریه (Odontobuthus doriae) متعلق به تیره Buthidae یکی از انواع عقرب های خطرناک مناطق ایران است و سالانه گزارشات متعددی از عقرب گزیدگی را شاهد هستیم.
در مناطق بیابانی، استپ های کلسیم کربناتی، نواحی صخره ای و مناطق خشک با پوشش های گیاهی فقیر تا متوسط دیده می شود. در بسیاری از مناطق بخصوص نواحی خشک مانند ریگزارها، مناطق صخره ای و مناطق با پوشش گیاهی ضعیف دیده می شود. در مناطق کشاورزی، حاشیه آبادی ها، و منازل دیده شده است. این عقرب تا کنون از ایران و عراق گزارش شده و پراکندگی جهانی ندارد.
طول عقرب بالغ 60تا 75 میلی متر است و در سن های بالاتر از 10 سانتر متر هم می رسد. بدن رنگ پریده و ساده به رنگ زرد و متمایل به قهوه ای کمرنگ است. لبه های دندانه ای مشخص در طرفین دم قابل رویت است. چنگال نسبتا قوی است که پهنای آن درانتهای چنگال ها به میزان زیادی باریک می شود.
